Reklamı Kapat

215 Bin Kişi ByLock Kullanmış

215 Bin Kişi ByLock Kullanmış

İstihbarat Teşkilatının verilerine göre ByLock adı verilen şifreli yazışma programını 215 Bin kişi kullanmış.

Fetulahçı terör örgütü üyeleri tarafından geliştirilip kullanılan gizli ve şifreli yazışma programı ByLock’u kullanan 215 Bin kişiden şu ana kadar 170 Bini tespit edildi.

AK Parti Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği bilgilere göre, sadece örgüt mensuplarının kullanabildiği ve gizli yazışmaların yürütüldüğü şifreli olarak tasarlanan ByLock adlı programı kullandığı tahmin edilen 215 bin örgüt üyesi bulunuyor.

İstihbarat ve emniyet mensuplarının çalışmaları ile bu güne kadar 170 bini deşifre edilen kullanıcıların diğerlerinin tespiti için de çalışmalar devam ediyor.

"Önümüzde bir tepsi var ve içerisindeki taşları ayıklayacağız. Taşlar siyahsa kolay işimiz. Ama bu öyle bir örgüt ki pirincin içerisindeki beyaz taş" diyen Mehmet Ali Şahin, "Hangisi pirinç tanesi, hangisi beyaz taş ilk bakışta göremiyorsunuz. O nedenle taş diye aldığınız bazen pirinç tanesi çıkabilir. Bunu iyice inceledikten sonra farkına varıyorsunuz. O nedenle bir takım yanlışlıklar, hatalar olabilir. Karşınızda görünen kendisini her şeyiyle belli etmiş bir örgüt yok ki. Karşınızda bir pehlivan durmuyor ki girişesiniz, sırtını yere getiresiniz. Belli değil ne olduğu. En yakınınız bile olabilir” dedi.

15 Eki 2016 - 22:53 - Asayiş --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat