Reklamı Kapat

Etyemez: "Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık"

Etyemez: "Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık"

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Konya'daki 17 yıl önce bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51'e çıkarttık, şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık" dedi.

Etyemez, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ü ziyaretinde, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin ülkenin geleceğinin temeli olduğunu belirten Etyemez, bunun için de üreten, sorgulayan, vatanına ve milletine sevdalı nesiller yetiştirmekten geçtiğini ifade etti.

Milletvekili Etyemez, eğitime yatırımın, geleceğe yatırım olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Konya'daki 17 yıl önce bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51'e çıkarttık. Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık. Öğrencilerimizin daha az kişilik ferah sınıflarda kaliteli eğitim almasını sağladık. Ülkemiz bütçesinin önemli bir kısmını eğitim öğretime ayırarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesini 7,5 milyardan, 114 milyar liraya çıkarttık.

Okullarımızın teknolojik alt yapısını yenilerken meslek liselerine ayrımcılık yapılmasına neden olan katsayı sistemini sona erdirdik. Kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtırken, kitaplardaki ideolojik unsurları ayıkladık. Şüphesiz eğitim sistemimizin temel direği evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, ülkemizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizdir. Son 17 yılda 632 bin öğretmen ataması yaparak eğitim kadromuzu daha da güçlendirdik."

Seyit Ali Büyük de yürüttükleri çalışmalar hakkında Etyemez'e detaylı bilgi verdi.

15 Eyl 2019 - 01:16 - Eğitim --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat