Reklamı Kapat

Veliler Dikkat! Bu haberi iyi okumalısınız

Veliler Dikkat! Bu haberi iyi okumalısınız

Okullar açıldı, yeni eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun, Özellikle birinci sınıfa başlayacak olan çocuklarımızı ve ailelerini tatlı bir telaş sardı.

Kıyafet ve kırtasiye alışverişleriyle çocuklarımızı okula hazırlıyoruz. Fakat gözardı ettiğimiz konu çocuklarımızı bedenen hazırlamadan önce ruhen ve mental olarak okula hazırlamak. Her yıl olduğu gibi maalesef ağlayan, annesinden ayrılamayan çocuklar, okul bahçesinde bekleyen veliler ve hem öğrenciler hemde velilerle uğraşmak zorunda kalan öğretmenler, bu yıl da büyük zorluklar yaşayacak. Bu zorlukların altında yatan en büyük neden çocuklardaki özgüven eksikliği ve ailelerdeki kaygılardır.

Bir çocuk düşünün! Yemeğini annesi yediriyor, elbisesini annesi giydiriyor, anneyle beraber yatıyor, temizliğini annesi yapıyor, hasılı çocuğun yapması gereken bütün bu sorumlulukları annesi yapıyor. Bu durumda çocuk anneden ayrılabilir mi? Tabi ki hayır. Bunun sebebi çocuğun hayatta kalabilmesi için gerekli bütün işleri kendisinin değil başkalarının yapıyor olması. İster istemez çocukta kendine güven duygusu oluşmuyor ve sürekli bu ihtiyaçlarını karşılayan kişiyle birarada durmak istiyor. Hâl böyle olunca çocuk aileden ayrılamayıp okula uyum konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Bu gibi problemler zaman geçtikçe alışılacak durumlar değildir. Çocuğun okula hazır olması için evde bazı şeyler yapılması gerekir.

Özgüven eksikliği ve okula uyum problemi yaşayan çocuklarımızın ve ailelerimizin bu konuyla alakalı destek alması gerekmektedir.

Bu gibi problemleri yaşamamak için arayınız...

Ereğli'de Çocuk Gelişim Merkezi

Pedagog Derviş Tunahan Yurter

0553 151 93 81 - 0553 171 02 90

Mispide Karşısı Aygın İşhanı Kat:6 No:26 Ereğli/Konya

10 Eyl 2019 - 02:16 - Eğitim --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat