Reklamı Kapat

2018 yılı net ek ders ücretleri ne kadar?

2018 yılı net ek ders ücretleri ne kadar?

2017 yılında yapılan toplu görüşmelerden sonra öğretmenlerin ek ders ücretleri ne oldu? 2018 yılında öğretmenlerin ek ders ücretleri kaç lira olacak? İşte 2018 Ocak ayı itibariyle saat başına alınacak ek ders ücretleri.

Ek ders ücreti, hangi öğretmen için nasıl hesaplanıyor?

Öğretmenlere ödenecek ek ders ücretinin 1 ders saati karşılığı miktarı, eğitim durumlarına ve ders görevini yaptıkları yer ile zamana göre değişebilmektedir. Ders görevi verilen öğretmenlere, mevcut belirlemelere göre ders saati başına;

Gündüz öğretimi için 140 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir. Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı olarak ödenir.

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ek ders ücreti ödenir.

Öğretmenlerden yüksek lisans yapmış olanlara ek ders ücretleri %5 artırımlı, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenmektedir. Miktarı bu şekilde belirlenen ek ders saat ücreti; -Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla, -Özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine %25 fazlasıyla, -Cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla, -Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenmektedir.

2018 yılı ek ders ücret tablosu şu şekildedir:

13 Eyl 2017 - 18:55 - Ekonomi --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat