Reklamı Kapat

Genetik (DNA) Soy Testi

Genetik (DNA) Soy Testi

Bir kişinin atalarının kim olduğunu, nereden geldiğini öğrenmek için DNA soy testi ile öğrenmenin mümkün olduğu bilinmektedir.Bir bireyin, anne soyunu veya baba soyunu öğrenmesi için soy temelli iki genetik test yapılmaktadır.

-Sadece annenin soyundan miras alınan mitokondriyal DNA (mtDNA), hem erkeklere hem de kadınlara bir kişinin annelik soyu hakkında bilgi vermektedir.

-Y-kromozom, DNA baba ç

izgisinden miras alınır ve her nesilde sadece erkeklere aktarılır ve sadece erkeklere baba soyları hakkında bilgi vermektedir.

Diğer

genetik soy testi

, bir kişinin genel DNA’sını tarayarak ve daha sonra atalarının hangi kıtalardan geldiğini belirlemek i

ç

in bilgileri kullanarak bir kişinin atalarının tahminlerini yapan bir testtir.Anne veya baba soyunu izleme Mitokondriyal DNA (mtDNA) sadece anne hattı yoluyla miras alınır. Herkesin mtDNA'sı vardır ve her kişinin mtDNA'sı annesinin mtDNA'sı, anne büyükannesinin mtDNA'sı ve benzerleriyle aynıdır.

Hem erkekler hem de kadınlar mtDNA'ya sahiptir, ancak bu genetik testler sadece anne hattı hakkında bilgi verecektir. Y-kromozomu ise sadece erkeklerde bulunur.Y- kromozomu yalnızca babadan oğula geç

er. Bir erkeğin Y kromozomu, babasının Y kromozomu, baba tarafından büyükbabasının Y kromozomu  ile aynı olurdu. Kadınlarda Y kromozomu yoktur, bu nedenle bu genetik testler sadece baba soyları hakkında bilgi verecektir. Bir kadın onu merak ederse babasının soyundan, babasının ailenin tarafı hakkında genetik bir sonuç elde etmek i

ç

in babasından veya erkek kardeşinden genetik kalıplara bakmak durumunda olacaktır.

Yanak mukozasından ucu pamuklu ç

ubukla alınan  sürüntü ile test merkezlerinde değerlendirilir.

Soy Ağacı testi ile DNA yapınızdaki 176 b

ö

lge taranarak biocoğrafik harita belirleniyor ve 4 kurucu halktan hangisine daha yakın olduğunuzu ortaya çıkartmaktadır.

DNA kimliğiniz oran olarak aşağıdaki grupları ne kadar i

ç

eriyor örneğin,

Avrupalı: Bu grup, Avrupalı, Ortadoğulu ve Güney Asyalıları i

ç

erir.

Do

ğu Asyalı: Bu grup, Japon, Çinli, Koreli ve Pasifik adaları toplumlarını i

ç

erir.

Afrikalı: Bu grup, Afrika'nın Sahra altı b

ö

lgesinde ki toplumları i

ç

erir.

Kızılderili: Bu grup, Kuzey, Güney ve Orta Amerika'da ki toplumları i

ç

erir.

Moleküler Biyolog Alpay Avcı

https://www.dnatesti.com.tr

adresinden yaptığı açıklamada, soy testlerinin doğru sonuç vermesi için birden fazla aile bireyine ait bilginin envanterde olmasının gerektiğini aksi halde soy bağına ait ciddi bilgilere ulaşılamayacağını belirtti.

14 Şub 2020 - 16:39 - Sağlık --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat