Reklamı Kapat

Trump'a Kudüs çağrısı

Trump'a Kudüs çağrısı

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'de başkanlığa seçilen Trump'a, "ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması" gibi bir adım atmaması çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump'a, "ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması" gibi bir adım atmaması çağrısında bulundu.

Filistin resmi haber ajansı VAFA'nın haberine göre, ABD Büyükelçiliğinin İsrail'in başkenti Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması tartışmalarına ilişkin Abbas tarafından Trump'a gönderilen mesajda, bu çerçevede atılacak muhtemel bir adımın tehlikeleri konusunda uyarı yapıldı.

Mesajında "böyle bir kararın barış süreci, iki devletli çözüm ve bölgenin güvenlik ve istikrarı üzerinde yıkıcı etkiler bırakacağına" dikkati çeken Abbas, "İşgal yönetiminin Doğu Kudüs'e ilhak edilmesi kararının, haksız, hükümsüz ve uluslararası hukuka aykırı" olduğunu kaydetti.

Abbas ayrıca Rusya, Çin, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin yanı sıra Avrupa Birliği, Afrika Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Bağlantısızlar Hareketi ve Arap Birliği'ne de çağrıda bulunarak, tüm taraflardan, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda atılacak muhtemel adımlara karşı durmalarını ve bunun engellenmesi için her türlü çabayı göstermelerini talep etti.

Abbas ayrıca uluslararası toplumun İsrail'i, "uluslararası hukuka, insan haklarına ve uluslararası meşruiyete" bağlı kalmaya zorunlu tutmasını istedi.

09 Oca 2017 - 22:31 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat