Reklamı Kapat

Türk Askeri Afrin’de 108 Hedefi Yerle Bir Etti

Türk Askeri Afrin’de 108 Hedefi Yerle Bir Etti

Türk Askeri Afrin’de 108 Hedefi Yerle Bir Etti
Türk Askeri Afrin’de 108 Hedefi Yerle Bir Etti
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarına yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" nda yüzlerce teröristi öldürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamaya göre;

Afrin'de terör örgütü PYD/PKK hedefinden 108'i vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı: ABD, Suriye’de provokatif adımlar attı

TSK: Harekatın icrasında sadece teröristler hedef alınmakta

Rus birlikleri Afrin'den çekildi

Rusya Savunma Bakanlığı: ABD, Suriye’de provokatif adımlar attı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye rejimine yazılı bilgi verildi

Minniğ askeri havaalanı vuruldu

Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

 

Terör örgüt PYD/PKK'ya ait 108 silahlı üs imha edildi

TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada da Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nin Suriye sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatıldığı belirtildi.

Harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği belirtilen açıklamada, "Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." denildi.

 

Orgeneral Hulusi Akar idare ediyor

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

TSK, harekat kapsamında sivillerin zarar görmemesi izin azami özen gösteriyor. "Akıllı" mühimmatların da kullanıldığı harekatta hedefler, hassas sistemlerle tek tek tespit ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır

Başbakan Yıldırım: Türkiye terör örgütlerine pabuç bırakır mı?

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Allah ordumuzu muvaffak etsin

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ile bu harekat başlamıştır

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Bütün camilerimizde ordumuza ve milletimize dua edilecek

Suriye’nin kuzeyi PYD/PKK’nın silah deposu

Akdeniz'deki terör Afrin'den besleniyor

Terör saldırılarının merkezi Afrin

Rusya: Afrin’deki Rus askerleri Tel Rıfat’a sevk edildi

Orgeneral Akar, ABD'li ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü

 

Yaralı teröristler hastaneye kaldırıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve çok sayıda hedefi vurdu. Yaralanan teröristler hastaneye kaldırıldı.

Türk savaş uçaklar aralıklarla bombalıyor

Türk savaş uçakları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerini belirli aralıklarla bombalıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde sınır hattında uçuş yapan Türk savaş uçakları, Afrin kırsalındaki terör örgütü hedeflerini bombalamaya devam ediyor. Afrin kırsalındaki bazı noktalardan dumanların yükseldiği görülüyor.

Türk savaş uçaklarının bölgedeki uçuşu sürüyor.

20 Oca 2018 - 20:43 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat