Reklamı Kapat

Türkiye'den ABD ve Rusya'ya rest: Yaptık yine yaparız

Türkiye'den ABD ve Rusya'ya rest: Yaptık yine yaparız

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakatların ardından yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu: "Mutabakatın gereğini yaptılar mı şu ana kadar, hayır yapmadılar. Yapılması lazım. Buralar temizlenmezse harekatı başlatırız." açıklamasında bulundu.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya ile yapılan ortak mutabakatın ardından iki ülkenin anlaşma gerekliliklerini yerine getirmediğini dile getirerek çok sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Mutabakatın gereğini yaptılar mı şu ana kadar, hayır yapmadılar. Yapılması lazım. Buralar temizlenmezse harekatı başlatırız. Netice alamazsak, tıpkı ABD ile denedikten sonra harekatı başlattığımız gibi yine gereğini yapacağız"

NİYE BİZE KARŞI OLDULAR?

Gürültü niye koptu, niye bize karşı oldular? Burda büyük bir oyunu bozduk. İsrail’in desteklediği Fransa’nın başını çektiği ülkeler terör devleti kurmak istiyordu bunu bozduk.

Demografi temizliğini biz yapmadık. İnsanlar evlerine dönmelidir. YPG ideolojik temizlik yapmıştır.

BAĞDADİ

Bağdadi'nin yakın adamı İthavi'yi yakalayıp Irak'a verdik, Bağdadi'nin yerinin o gösterdi. Azez'de yakaladık, Türkiye'de değil.

Suriye’ye petrol için gitmedik, petrol için giden ülkelerin yanlışlıklarına düşecek değiliz.

ABD GÖRÜŞMESİ

Gittik. Zor şartlarda bile diyalog devam etmeli. Her konuyu çözdük demiyoruz ki. S-400 konusunda bir çözüme ulaştık da demiyoruz. İki lider de söyledi, görüşmeye devam edeceğiz dedi. Sorunu çömeliyorsanız görüşmeye devam edeceksiniz, bıçak gibi kesecek değilsiniz.

VİZE İÇİN 6 KRİTER

AB sürecinde bizim tarafımızda bir sapma yok. Vize serbestisi konusunda 6 kriter kaldı. Cumhurbaşkanımız bu 6 kriterin yerine getirilmesi talimatını verdi. Bunlardan biri Terörle Mücadele Kanunu, terörle mücadeleyi zaafa uğratmadan ne yapılabilir buna bakılacak."

18 Kas 2019 - 22:42 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat