Reklamı Kapat

E-Twinning Çalıştayı Konya’da Yapıldı

E-Twinning Çalıştayı Konya’da Yapıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ereğli’de de yoğun çalışmaları yapılan E-Twinning çalıştayı Konya’da gerçekleştirildi.

“Her Okulumda eTwinning Projem” çalışması kapsamında düzenlenen çalıştayın açılış programına Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Gençde katıldı.

Ereğli dahil Konya’nın tüm ilçelerinden toplam 600 öğretmenin katıldığı çalıştayda katılımcılara eTwinning projesi hazırlama konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş yaptı.

Konuşmasında ülkemizi yüceltecek ve ilerletecek olanların öğretmenler olduğunu vurgulayan Altuntaş, ‘öğretmenin öğrenmeyi bıraktığı gün öğretmenliği de biter’ dedi. Sürekli yenilenmenin ve yenilikleri takip etmenin önemine de değinerek eTwinning projelerinin bu açıdan çok faydalı olduğuna dikkat çekti. Konya’nın eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’de ve Avrupa’da çok önde bir şehir olduğunu da ifade eden Altuntaş, bu kapsamda 5.333 projenin yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Emek veren tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı eTwinning Temsilcisi Dr. Hülya Bal da yaptığı konuşmada bu faaliyetin 44 ülkede olduğunu ve 10 yıldır da Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Konuşmasında 2023 Eğitim Vizyon Belgesine de atıfta bulunan Bal, öğrencilerin hayata hazırlanması ve gerçek yaşam problemlerini de fark etmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Daha sonra Konya’dan çeşitli Avrupa ülkelerine gidip gözlemde bulunan öğretmenlerin grup liderlerine ve başarılı projelerin sahibi kurumların temsilcilerine protokol mensupları tarafından plaket ve belge takdiminde bulunuldu.

Verilen arada protokol mensupları tarafından üretilen projelerin tanıtımının yapıldığı stantlar gezildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ve eTwinning Bakanlık Temsilcisi Dr. Hülya Bal’ın yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

eTwinning Nedir?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000'den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 52.000'den fazla okuldan, 129.000'den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 23.000'den fazla projeye katılmışlardır. eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2021 yılına kadar sürdürülecektir.

20 Nis 2019 - 03:01 - Eğitim --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat