Reklamı Kapat

Dolar haftaya nasıl başladı? İşte Haftanın ilk rakamlar...

Dolar haftaya nasıl başladı? İşte Haftanın ilk rakamlar...

Dolar haftaya nasıl başladı? Haftanın ilk iş gününde doların seyri ne yönde gelişti? İşte Haftanın ilk rakamlar.

Dolar/TL kuru, geçen haftayı doların küresel olarak değer kazanması ve gelişen ülkeler para birimlerindeki bozulmasının yanı sıra ABD'li bir yetkilinin Türkiye'nin S-400 aldığı takdirde Patriot alamayacağı ve F-35 programının tehlikeye girebileceğini söylemesiyle hareketli geçirmişti. Piyasaları bu hafta veri odaklı bir gündem bekliyor. Dolar kuru 11 Şubat sabahı 5.2650 ile yine yükselişle girdi

Dolar endeksindeki yükseliş, gelişmekte olan ülke para birimlerinde gözlenen bozulma ile ABD'li bir yetkiliye dayandırılan S-400  haberinin ardından dolar/TL geçen hafta 5.25 TL'nin üzerine çıkmıştı.

Dolar kuru, haftanın ilk günü olan 11 Şubat'ta da 5.2650 ile yükselişle başladı.

Dolar/TL hareketli geçirdiği ve volatilitenin yüksek olduğu geçen haftanın ardından bu hafta piyasalarda veri yoğunluklu bir gündem bulunuyor.

Perşembe günü cari işlemler dengesi ve sanayi üretim verileri, Cuma günü ise TCMB enflasyon beklenti anketi, işsizlik rakamları ve kredi derecelendirme kuruluşu S ;P'nin Türkiye raporu bekleniyor.

Yurt dışında ise Japonya, İngiltere ve Almanya'nın büyüme verileri izleniyor ve İtalya ile başlayan resesyon tehlikesinin yayılıp yayılmadığına bakılacak.

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri de piyasaların izlediği bir başka önemli gelişme.

Başta Suriye meselesi olmak üzere Türkiye - ABD ilişkileri, jeopolitik riskler ve iç siyasetteki gelişmeler de piyasaların radarında.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları

Dolar 5,2520 liradan, avro 5,9520 liradan haftaya başladı

İstanbul serbest piyasada dolar 5,2520 liradan, avro 5,9520 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 5,2500 liradan alınan dolar, 5,2520 liradan satılıyor. 5,9500 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,9520 lira olarak belirlendi.

Cuma kapanışta doların satış fiyatı 5,2460 lira, avronun satış fiyatı ise 5,9550 lira olmuştu.

11 Şub 2019 - 10:12 - Ekonomi --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat