Reklamı Kapat

Sumak rüyasına sert tepki: 'Şarlatanlara Kulak Asmayın'

Sumak rüyasına sert tepki: 'Şarlatanlara Kulak Asmayın'

'Rüyada Peygamberimiz koronaya karşı sumak önerdi' görüntülerine sert tepki geldi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi birlik ve beraberlik içinde başarıyla sürerken, sosyal medyada rüyada geçtiği iddia edilen 'Peygamber Efendimiz (S.A.V.) koronavirüse karşı Sumak önerdi' görüntülerine ilişkin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Fetva Kurulu Başkanı Muzaffer Şahin ve İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'ndan tepki geldi.

Çin'den dünyaya yayılan ve birçok kişinin ölümüne neden olan Covid-10 virüsüyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgına karşı mücadele sürüyor.

DÖNGELOĞLU VE ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA!

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi birlik ve beraberlik içinde başarıyla sürerken, sosyal medyada rüyada geçtiği belirilen 'Peygamber Efendimiz (S.A.V.) koronavirüse karşı Sumak önerdi' görüntüleri büyük tepki çekti. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Fetva Kurulu Başkanı Muzaffer Şahin ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu'ndan görüntülere ilişkin açıklama geldi.

'RÜYA İLE AMEL EDİLMEZ'

Ömer Döngeloğlu yaptığı açıklamada, ''İslam'ın genel prensibinde rüya ile amel edilmez. Artı bu ters bir propagandaya da sebep verir. 'Efendim ben denedim olmuyor. Demek ki Peygamberimiz bu işi bilmiyor.'' Haşa! gibi kötü yorumlara sebep olur.'' ifadelerini kullandı.

'MÜSLÜMANLARLA ALAY EDİYORLAR'

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Fetva Kurulu Başkanı Muzaffer Şahin ise görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bu bir tam soytarılıktır. Bu ahlaksızlar dini ve peygamberi kullanarak şeytanlık yapmaktadırlar. Bunlar böyle hurafe ve batılları yayarak Müslümanlarla alay ediyorlar.

Müslümanlık şunu söyler:

Mikro organizma olarak bilinen varlıklar, Allah'ın kâinatta yarattığı canlı yaratıklarıdır. Bunların iyileri de var kötüleri de. İyilerinden yararlanırken kötülerinin zararından korunmak için mücadele etmek dinen bir farzı kifayedir.

Şimdi yapılması gereken şey, bunların şerrinden korunacak sebeplere baş vurmak, sonra da Allah'a sığınmaktır. Sünnetullah bunu iktiza eder.

Hastalık da şifa da sebeplere bağlıdır. Mümin sepeplere sarılarak Allah'a sığınır. Bir şeyin maddi bir sebebi varsa onu elde etmeden yapılan sözlü dualar anlam ifade etmez.

Şimdi bir felaket olarak ortaya çıkan ve mümin kafir ayırımı yapmayan bir virusun tehdidi altında insanlık aciz konumundadır.

'ŞARLATANLARA KULAK ASMAYIN'

Ancak her şeyden önce Müslümana yakışan ümitsizlik değil şifa sebeplerini ortaya çıkarmak için azami gayret ve çabayı göstermektir. Asıl dua budur. Allah gayretleri boşa çıkarmaz. Tevfik Allah'tan gayret bizden. Şarlatanların sözlerine kulak asmayın.''ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan bir kadın Recep ayında iki defa peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i rüyasında gördüğünü iddia ettiği, rüyasını bizzat imama anlatan kadının rüyasında Peygamberimiz ister gayri müslim olsun isterse de Müslüman olsun herkesin koronavirüse karşı sumak içmesi gerektiğini söylediği iddia ettiği görüntüler sosyal medyada yayılmıştı.

26 Mar 2020 - 21:55 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat