Reklamı Kapat

2017 yılında işlenen cinayete 12,5 yıl ceza verildi

2017 yılında işlenen cinayete 12,5 yıl ceza verildi

Konya’da 2017 yılında işlenen cinayetin zanlısına 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, zanlı “Hasan amcayı çok seviyordum” dedi.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde motosikletiyle seyir halindeyken durdurulup darp edilerek 10 yerinden bıçaklanan Hasan Şengönül'ün öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Tosun, tutuksuz sanık Bayram K. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, daha önce verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek sanık Mustafa Tosun'un "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcı, Bayram K'nin "eyleme iştirak ettiğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmaması" sebebiyle hakkındaki davanın düşürülmesini istedi.

Tosun'un avukatı Yahya Danışman, sanığın 2 yaşında annesini 13 yaşında babasını kaybettiğini, dedesinin himayesinde büyüdüğünü, 2 yıl önce de "Babanın arkadaşıyım." diyen maktul Hasan Şengönül'le tanıştığını söyledi.

Danışman, maktulün metruk bir binada alkol almasının ardından uyuyakalan müvekkiline cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Tosun'un yaşadığı olayın etkisiyle sinirli bir şekilde maktulün arkasından dışarı çıktığını, motosikletiyle kaçmak isteyen Şengönül'ün peşinden gittiğini belirten avukat Danışman, "Maktul burada da Mustafa’nın hassas olduğu anne ve babasına hakaret etmiştir. Mustafa 20 yaşında genç bir delikanlıdır, ağır bir cinsel saldırıya, ardından hakarete maruz kalmıştır. Babası yerine koyduğu kişinin bu ağır davranışı, anne ve babasına küfürleri ağır tahrik durumunu göstermektedir." diye konuştu.

"Hasan amcayı çok seviyordum"

Tosun da savunmasında, "Hasan amcayı gerçekten seviyordum. Babam yerine koymuştum. Öldürmeyi, böyle bir şey olmasını istemezdim." ifadesini kullandı.

Bayram K'nin avukatı Emek Şanlı da müvekkilinin eyleme iştirak etmediğini belirterek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, haksız tahrik hükümlerini göz önünde bulundurarak, "kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdiği Tosun'un tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet, ayrıca Bayram K'nin de "eyleme iştirak ettiğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmaması" gerekçesiyle davasının düşürülmesini kararlaştırdı.

Olay nasıl olmuştu?

Selçuklu ilçesi Hoca Cihan Mahallesi Tekke Caddesi'nde, 23 Şubat 2017'de, motosikletiyle seyir halindeyken 2 kişi tarafından durdurulan Hasan Şengönül (65), darbedilip 10 yerinden bıçaklanmış, kaldırıldığı Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Polis ekipleri, ara sokaklara kaçan Mustafa Tosun'u kısa sürede yakalamış, Tosun'un arkadaşı Bayram K. ise olaydan 2 saat sonra evinde gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklanmış, Bayram K. 31 Ekim 2018'de tahliye edilmişti.

08 Kas 2019 - 23:28 - Asayiş --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat