Reklamı Kapat

Bakkal ve marketler ne zaman açık olacak?

Bakkal ve marketler ne zaman açık olacak?

Bakkal ve marketler ne zaman açık olacak?
Bakkal ve marketler ne zaman açık olacak?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Son dakika alınan sokağa çıkma yasağı ile birlikte market ve bakkallar için de düzenleme yapıldı.

Ereğli’nin de içinde olduğu toplam 15 ilde bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

5 Haziran 2020 Cuma gecesi saat 24.00 itibari ile başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 7 Haziran Pazar günü gece saat 24.00’a kadar devam edecek.

Geçtiğimiz hafta son defa uygulanmasına karar verilen sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olara son dakika kararı alındı ve toplam 15 ilde kısıtlama uygulanacak.

BAKKAL VE MARKETLER NE ZAMAN AÇIK OLACAK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla;

CUMA GÜNÜ: Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 05.06.2020 Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edecekler.

CUMARTESİ GÜNÜ: Kısıtlamanın olduğu 06.06.2020 Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek.

Ancak, vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 18 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecekler.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

EKMEK DAĞITIMI NASIL VE NE ZAMAN OLACAK?

06.06.2020 Cumartesi ve 07.06.2020 Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek)

06.06.2020 Cumartesi ve 07.06.2020 Pazar günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecekler.

KISITLAMA OLAN İLLERİMİZ

05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

05 Haz 2020 - 01:06 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat