Reklamı Kapat

Nefesleri kesecek tatbikat Konya’da başladı

Nefesleri kesecek tatbikat Konya’da başladı

Video için play'e tıklayın

Milli Savunma Bakanlığı nefesleri kesecek tatbikatın Konya’da başladığını duyurarak ilk fotoğrafları paylaştı.

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında 26 Ekim-06 Kasım 2020 tarihleri arasında, millî unsurların katılımı ile icra edilecek olan Millî Anadolu Ankası-2020 Tatbikatı ilk günkü faaliyetleriyle başladı.

Tatbikatta Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarının katılımıyla, tehdit altında personel kurtarmaya yönelik faaliyetler icra edilecek.

Jet uçakları, helikopterler ve kurtarma timlerinin katılacağı tatbikatta, müşterek hava yer entegrasyonu görevleri gerçekleştirilecek.

Yakın hava desteği, zamana duyarlı hedefleme, düşman bölgeden personel kurtarma, yer destekli hava tecridi, konvoy koruma, personel kurtarma ile yüksek irtifa atlayış, alçak irtifa paraşüt açma, sızma ve geri sızma görevlerinin icra edileceği tatbikatta gerçek mühimmat kullanılacak.

Tatbikatın ilk fotoğrafları Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

27 Eki 2020 - 11:11 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat