Reklamı Kapat

Okul ve okul çevresi güvenliği konuşuldu

Okul ve okul çevresi güvenliği konuşuldu

Okul ve okul çevresi güvenliği konuşuldu
Okul ve okul çevresi güvenliği konuşuldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ereğli’de 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi okul müdürlerinin tamamının katıldığı toplantıda okul, öğrenci ve şehir güvenliği masaya yatırıldı.

Konya Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran başkanlığında yapılan toplantıya Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Osman Koşar,  İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yavuz, Okul Müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldılar.

Okul ve okul çevresi güvenliği ile öğrencilerin her türlü güvenlik ve sağlığının konu edindiği toplantıda konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, “2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesinde her yıl olduğu gibi yine bir aradayız ve okul güvenliğini bir kez daha değerlendireceğiz” dedi.

Genç; “Her eğitim dönemi öncesinde gerekli güvenlik önlemleri alındı ve uygulandı, şükürler olsun ki önceki yıllarda ciddi bir problemle karşılaşılmadı. Bizler yine bu yıl okullarımız açılmadan gerekli tüm önlemleri aldın ve son bir istişare yapmak üzere bir araya geldik” dedi.

Genç’in ardından söz alan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Osman Koşar; “Okul güvenliği aşamasında yeni bir döneme girerken değinilmesi gereken önemli konular var. Okul güvenliği denilince ilk akla gelen okul yönetimlerinin kolluk görevlileri ile irtibat halinde olmasıdır. Okul ve çevre güvenliğinin sağlanması adına veli, öğrenci ve okul yönetimlerinin kolluk güçleri ile olan iletişiminin güçlü ve devamlı olması, eğitim ordusunun sürdürülebilir olmasını sağlayacaktır. Bizler Jandarma Komutanlığı olarak öğrencilerimizin ve her türlü okul çevresinin güvenliği ile ilgili gerekli çalışmaları yapmaya hazırız, sene boyunca sizlerle iletişim halinde olarak güvenli bir eğitim öğretim yılını geride bırakacağız” dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan; “İlçemizdeki okulların yüzde doksanı polisin sorumluluk alanında bulunduğu için bizlere daha da fazla iş düştüğünün farkındayız. Bizler gerek öğrencilerin ve gerekse öğretmenlerimizin trafik güvenliği, uyuşturucu ile mücadele konularında her zaman bilgilendirme çalışmalarını devam ettiriyoruz” dedi.

“Geçtiğimiz yıl birkaç olumsuz olay yaşasak da hepsine anında müdahale yaparak sorunsuz bir yıl yaşadık” şeklinde konuşan Ereğli emniyet Müdürü Necdet Ercan; “Bizler okul, çevre ve öğrenci güvenliği için elimizden geleni yapıyor ve gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Okul boyunca öğrencilerin ve ailelerin bilgilendirilmesi, okul çevrelerinde ve özellikle stadyum civarı ve TOKİ gibi okulların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Burada önemli olan komutanımızın da söylediği gibi okul ve kolluk güçlerinin iletişimi çok önemli biz de bunun için her okuldan sorumlu bir polis arkadaşımızı görevlendirdik. 112 acil servis arandığında elbette tüm ekiplerimizle anında olay yerinde olarak gerekli müdahaleleri yapıyoruz ancak okulların özel durumları için de bir polis arkadaşımıza görev verdik, her okulun bir polisi var ve okul yönetimleri ile iletişim ve işbirliği ile var olan tüm sorunlar kısa sürede çözüme kavuşacak” dedi.

Programda söz alan İlçe sağlık Müdürü İsmail Yavuz ise; “Bizler de İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak okullarımızla işbirliği içinde olarak gerek öğrencilerimizin ve gerekse velilerimiz ile öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

“Özellikle uyuşturucu ve madde bağımlılığı başta olmak üzere pek çok konuda çalışmalarımız devam ediyor” diyen Yavuz; “Madde bağımlılığı ve sağlıklı yaşam adına bilinçli bir toplum oluşturulması için gerekli bilgilendirme toplantılarımızı yine planladık ve okullarımızla iş birliği yaparak bu yıl çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Programda en son söz alan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran; “Ereğli’nin ve Türkiye’nin geleceği açısından öğrencilerimiz ve gençlerimiz çok önemli bunun için de onların her türlü tehlikelerden korunması ve güvenliklerinin sağlanmasını önemsiyoruz” dedi.

Yaran; “Gençlerimizin ve geleceğimizin korunması söz konusu olduğunda okullarımızın da güvenliği ortaya çıkıyor. Çocuklarımızın en iyi ve en güvenli ortamlarda eğitim görmelerinin sağlanması için servis araçlarından tutun da okul çevrelerine, madde bağımlılığı ile mücadeleye kadar pek çok konuda kontroller ve çalışmalar yapılacak ve her kurum üzerine düşen görevini layığı ile yerine getirecek” dedi.

150 bin nüfuslu ve kozmopolit bir yapıya sahip olan Ereğli’de güvenlik zafiyetinin zaman zaman olabildiğini ifade eden Kaymakam Yaran; “Geçtiğimiz yılı sorunsuz ve sıkıntısız olarak geçirdik ve bunun için tüm kurumlarımız görev alan ve konuları dahilinde hassas çalıştılar. 2018-2019 eğitim öğretim yılının da sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde geçirilmesini diliyorum” dedi.

Kaymakam Yaran, konuşmasının ardından okul müdürlerine söz hakkı vererek okulları ve çevrelerinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel olan sorunları dinledi ve olası sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

Yapılan toplantı topluca çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Kaymakam Yaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet genç tüm katılımcılara teşekkür etti.

14 Eyl 2018 - 19:12 - Eğitim --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat