Reklamı Kapat

Mısır haşlanmalı mı közde mi pişirilmeli? İşte mısırın faydaları

Mısır haşlanmalı mı közde mi pişirilmeli? İşte mısırın faydaları

Tam zamanı, mısır ve özellikle yerli üretim mısırlar 7’den 77’ye herkesin severek tükettiği bir besin, peki mısırı suda mı haşlamalı, közde mi pişirmeli? İşte mısır ile ilgili bilgiler.

Başta süt mısır dahil olmak üzere haşlanmış, közde, bardakta ya da patlatılmış olarak tüketilen mısırlar en sevilen atıştırmalık lezzetlerden biridir.

Diyet yapan kimselerin kilo almamaları için mısır tüketirken dikkat etmeleri gereken noktaları derledik. Mısır kilo aldırır mı? En sağlıklı mısır pişirme yöntemi hangisi? Zayıflamak için mısır nasıl yenmeli? Mısır püskülü ile nasıl kilo verilir? Kilo verdiren mısır püskülü çayı tarifi nedir? Mısır püskülünün faydaları ve zararları...

Haşlanmış, közlenmiş, patlamış ya da soslu bardak halinde tüketilebilen bu lezzetin besleyici değeri ne kadar yüksek olsa da kilosuna dikkat eden kişilerin yemeleri mi yememeleri mi gerektiği konusunda tartışmalar ortaya çıkabiliyor.

Halk arasında en sevilen lezzetlerden biri olan mısırın doğru ve sağlıklı bir şekilde pişirilmesi kilo alma ya da verme durumunu net belirleyebilmektedir. Bol miktarda tuzla tüketilen mısırın, sade ve haşlama tekniği ile tüketilene göre kilo aldırmaya çok daha müsait olduğu anlaşılabilmektedir. Diyette mısır tüketiminin nasıl olması gerektiği konusunda fikir sahibi olmayan kimselerin bilmesi gereken bilgileri sizler için derledik.

Diyette mısır tüketilir mi? Mısır yemek kilo aldırır mı? Mısır püskülü ile zayıflama nedir? Mısır püskülü ile nasıl zayıflanır, mısırın faydaları neler? En sağlıklı mısır pişirme...

Közde pişirilmiş haline göre kalori değeri bakımından daha düşük olan ve besleyiciliği yüksek olan haşlanmış mısır, en sağlıklı mısır pişirme yöntemidir. Mısır pişirirken haşlama yöntemi tercih edilmeyecekse pişirilmesi tavsiye edilen teknik patlatılmış olanlardır. Bu esnada tuz ve yağ kullanmamaya dikkat edilmesi önemlidir. Ne kadar sağlıklı olduğu bilinirse bilinsin diyet yapan kimselerin közlenmiş mısırdan uzak durmaları gerekir.

Yine aynı şekilde tuzu fazla olup yağ içinde pişirilen mısır da kilo alımına sebep olacaktır. Hedefinizi zayıflamak değil de kilo almak ise o zaman közlenmiş mısır tüketmeniz daha doğru olacaktır. Nedeni ise mısırın ateşle temas halinde olmasıyla nişastanın dışarı çıkmasıdır.

Etrafa yaydığı mis gibi kokusuyla baş döndüren lezzetlerden olan haşlanmış mısır, atıştırmalık olarak en çok tüketilen yiyeceklerden biridir. Besin değeri bakımından zengin olan orta büyüklükteki bir haşlanmış mısır kalori bakımından 1 dilim ekmek ile eş değerdir. Lifli bir tahıl ürünü olan haşlanmış mısırın içerisinde 20.98 gr karbonhidrat, 3.41 gr protein, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif, 2 mg sodyum, 123 mg potasyum, 6 mg kalsiyum, 65 iu A vitamini, 0.59 oranında demir vardır.

Haşlanmış mısır kaç kalori?

1 koçan haşlanmış mısır (100 gram) haşlanmış mısır 96 kalori

1 orta bardak (100 gram) haşlanmış mısır 96 kalori

1 büyük bardak (200 gram) haşlanmış mısır 192 kalori

1 çorba kaşığı (10 gram) haşlanmış mısır 10 kalori.

MISIR DİYETİ NASIL YAPILIR? 1 GÜNLÜK MISIR DİYETİ...

Sabah uyandığınızda karnınız aç iken 1 bardak ılık su için. Ardından 30 dakika geçince küçük boy 1 tane haşlanmış mısır tüketin. Öğlen ise; 1 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane yeşil biber, 1 tane kırmızı biber ve yeşillikle beraber 1 tane orta büyüklükte haşlanmış mısır yiyin.

Akşamleyin yalnızca 1 tane büyük haşlanmış mısır, uyumadan önce de tarçın ve zencefil ile tatlandırılmış 1 bardak kefir tüketin.

Sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ve ölçüsü kaçırılmadığı müddet diyette mısır tüketmenin kilo aldırıcı bir etkisinin olmadığı gibi zayıflamaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bol lifli yapısı nedeniyle aç hissettirmeyen mısır, diyet listelerinde ara öğün yerine geçebilir. Ara öğünde yiyeceğiniz 1 tane mısır en az 2 saat boyunca iştahınızı kapalı tutacaktır.

Akşam menüsünde yer alan salatalarda ya da yemeklerde mısır kullanımına yer vererek sağlıklı beslenme gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca mısırın kilo verdirici etkisinden yararlanmak için sizlere bahsedeceğimiz muhteşem bir yöntemimiz daha var! Mısır püskülü çayı...

Fit bedene sahip olmak için uygulayabileceğiniz zayıflatıcı yöntemler arasında mısır püskülü ile kolay kilo vermeye başlayabilirsiniz. Son zamanlarda kilo verdiren en popüler yöntemler arasında yer alan mısır püskülü, mısır ile kabuk arasındaki sarı renkteki püsküllü kısımdır.

Birçok hastalığın çözümü için tüketilebilecek olacak mısır püskülü şu rahatsızlıklara iyi gelmektedir:

MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYININ FAYDALARI NELER?

1- İdrar söktürmeye yarayan bir etkiye sahip olduğundan dolayı sık sık tuvalete çıkartır.

2- Prostat iltihaplanmasına karşı önerilen bitkisel içeceklerden biridir.

3- Diyabet tedavisinde kullanılır ve tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.

4- Böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.

5- Vücuttaki zararlı toksinleri atar ve fazlalık suyu atar.

KİLO VERDİREN MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI NASIL YAPILIR? MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI TARİFİ...

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kadar doğranmış mısır püskülü

1 büyük bardak içme suyu

İsteğe göre yarım kaşık doğal bal

YAPILIŞI:

Kilo verdiren mısır püskülü çayı için yapmanız gereken ilk şey, mısır püsküllerini güzelce yıkamak olacaktır. Daha sonra minik minik kesip önceden kaynattığınız 1 bardak suya ilave edin. 15 dakika dinlendirdikten sonra demlenmiş mısır püskülü çayını süzerek afiyetle tüketin. (Tatlandırmak için bal ilave edebilirsiniz.) Yemek yemeden 1 saat önce içmesi önerilir.

ZAYIFLAMAK İÇİN MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYININ YARARLARI NELER? MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYINI KİMLER İÇEMEZ?

Yukarıda bahsedildiği gibi kan şekerini dengelemede etkili olan mısır püskülü çayı, aynı zamanda iştah kapatıcı özelliğe sahip olduğu için diyette tüketilebilir. Fazla suyun dışarı çıkması ile daha sağlıklı ve zinde hissedebilirsiniz.

Aşırı içilmesi halinde bazı yan etkiler görülebilir. Mısır püskülü çayının zararları ise:

Mısır püskülünün içerisindeki kanın pıhtılaşmasını sağlayan madde ilaç kullanan kimseler de önerilmez. Diyabeti olanlar da doktor kontrolü dahilinde tüketebilir. Hamilelerin mısır püskülü çayını içmesi uygun görülmez.

21 Ağu 2020 - 23:10 - Sağlık --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 471.869 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat