Reklamı Kapat

Sağlık Bakanlığı 29 Bin 600 Personel Alacak: İşte İlan Tarihi ve Kadro Dağılımı.

Sağlık Bakanlığı 29 Bin 600 Personel Alacak: İşte İlan Tarihi ve Kadro Dağılımı.

Sağlık Bakanlığı 29 Bin 600 Kamu Personeli Alımı! İşte İlan Tarihi ve Kadro Dağılımı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere çeşitli alanlarda toplam 29 bin 600 personel alınacak. İşte detaylar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarında Bakanlık bünyesindeki kamu personeli alımı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2019 yılı içinde toplam 29 bin 600 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu kamu personeli alımına ilişkin ilan tarihi belli olurken kadro dağılımı da açıklandı.

Sağlık bakanlığı tarafından 29 bin 600 sözleşmeli mülakatsız personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Süreçle ilgili çalışmaların devam ettiği şartların ve teknik altyapının tamamlanması halinde alımlara ilişkin sürecin başlatılacağı ifade edilmişti.

Beklenen açıklama Sağlık Personelleri Platformundan geldi. Ali Aras Altıntaş personel alımı hakkında yaptığı açıklamada bakanlığın personel alımına ilişkin teknik çalışmaları bitirmek üzere olduğunu söyledi.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK? Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak.

Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.

KADRO DAĞILIMI Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.

Hemşire

Ebe

Psikolog

Radyoloji Teknikerliği

Ortopedi

Tıbbi Laboratuvar

İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)

Biyomedikal Mühendisleri

Diyaliz Teknikeri

Anestezi

Sosyal Hizmet Uzmanları

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane teknikeri

Ameliyathane Hizmetleri

Odyometri

Acil Tıp Teknisyenliği

Eczane hizmetleri

Sağlık yönetimi

İş protez teknikeri

Hemşire yardımcısı

Radyoterapi teknikeri

Çocuk gelişimi

Fizik Tedavi teknikeri

Adli Tıp Teknikeri

Odyolog

Ferfüzyonist

İş ve Uğraşı Terapisti

Diyetisyen

Fizyoterapist

Dil ve Konuşma Terapisti

İLAN TARİHİ BELLİ OLDU

Sağlık Bakanı Koca açıklamalarında kamu personeli alımı için yayımlanacak olan ilan tarihlerini de belirtti. Bakan Koca açıklamalarında Nisan ayı itibariyle duyuruların yapılacağını belirtti.

Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak."

23 Nis 2019 - 16:19 - Sağlık --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 471.869 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat