Reklamı Kapat

Masa Başı Siyaseti İstemiyoruz

Masa Başı Siyaseti İstemiyoruz

İYİ Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Yaşar Yaman ve İlçe Başkanı Başkanı Amil Acar ile parti üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak bir diğer isim olan İYİ Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Yaşar Yaman, İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yaman, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Ereğli’de, çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade etti.

Ülkede yaşanılan ekonomik anlamda çöküntünün Ereğli’de de ciddi anlamda hissedildiğini ifade eden Yaman, bunu ziyaret ettikleri tüm esnaflardan dinlemenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Ereğli’de istihdamı arttırmaya yönelik çok büyük bir proje hazırlığında olduklarını dile getiren Yaman, bu projenin detaylarını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

Ereğli’nin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu yineleyen Yaman, görevi devraldıklarında Ereğli’de çiftçilikle ve hayvancılıkla geçimlerini idame ettiren vatandaşları rahatlatacak, yapılabilir projelerle sorunun ortadan kaldıracaklarının altını çizdi.

“RAHATLATMAYA DEĞİL RAHATSIZ ETMEYE GELİYORUZ”

“Bizim dönemimizde projeler konuşacak” diyen Yaman, Ereğli’nin üzerinde adeta bir ölü toprağı olduğunu söyleyen Yaman, “ Öncelikli şunu başta söyleyeyim. Bunu daha önce de ifade ettim. Şimdide ifade ediyorum. Biz rahatlatmaya değil, rahatsız etmeye geliyoruz. Bizim dönemimizde halkımız üzerindeki serpili olan ölü toprağını atacak. Bu ölü toprağını sirkelemek için projelerle geliyoruz. Bizim dönemimizde umutsuzlğa ve beisse yer olmayacak ” dedi.

“EREĞLİ GENÇLİĞİNE UMUT OLACAĞIZ”

Açıklamasında Ereğli gençliğini kurtarmaya yönelik değerlendirmelerde de bulunan Yaman, Ereğli’de gençliğin büyük bir bölümünün uyuşturucu bataklığına düştüğünü anımsattı. Ereğli’de her sokak başında uyuşturucu satışlarının gerçekleştiğini dile getiren Yaman, İlçeye kazandırılan Narkotik şubenin çok geç kaldığını, en az 8-10 yıl öncesinde kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Kendilerinin belediyecilik döneminde gençleri rehabilite eedecek, sosyal hayata kazandıracak ve onları farklı mecraya yöneltecek projeler üzerinde çalışmalara devam ettiklerini ve en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çizdi.

“EREĞLİ’DE SURİYELİ KAMPI İSTEMİYORUZ”

Siyasi idare tarafından Zengen bölgesine yapılması planlanan Suriyeli Yerleşim Yeri kabul edildiğini belirten Yaman, “Bizler bu projeye karşıyız. Baştan söyleyelim. Bizim belediyeciliğimizde buna fırsat verilmeyecek. Varoşların oluşturulmasına kesinlikle karşıyız. Orta Anadolu’da demokratik yapının bozulmasını istemiyoruz. Bugün Zengen mahallesinde başlayan varoş oluşturmaları başka mahallelerde de devam edecektir. Biz muna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“ETYEMEZ ARTIK EREĞLİ İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN”

Konuşmasında AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’i de eleştiren Yaman, “Biliyorsunuz Sayın Milletvekilimiz Etyemez kendi adayını getirdi. MHP’yi saf dışı bıraktı. Her şeyi dizayn ediyorlar. Ama B Sınıfı olan bir hastanemizi A sınıfında olmasını temin edemiyorlar. Ereğli’de siyasetin çirkin bir durumda olmasını istemiyoruz. Ereğli için artık bir şeyler yapılsın” şeklinde konuştu. Ereğli’de ki seçim ortamı her partinin aday çıkarıp yarışmasına müsait olduğunu anımsatan Yaman, “Biz birilerinin sırtına binerek değil, birilerinin bir gecede yaptığı siyasi manevralarla aday olmadık. Adaylık herkes adam gibi çıkar, yarışır, boyunun ölçüsünü alır. Buna sonuçta halk karar verecek” dedi. Ereğli halkının her şeyin farkında olduğunu söyleyen Yaman, halkın yukarıdan atananlarla değil, halkın içinden olanlarla yoluna devam edeceği vurgusunu yaptı.

“CEZAEVİMİ HİPODROM’MU KAVGASI YAPTILAR”

Ereğli’de yapımı devam eden yeni cezaevi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Yaman, “Bu şehrin çok daha önemli sorunları var. Geçen gün bir canlı yayın programında da sordular. Cezaevi yapım kararı alınmadan evvel arkadaşlar kendi içinde tartışmışlar. Cezaevi mi yapalım Hipodrom mu diye. Arkadaşlar. Her şeyi bırakalım. Ereğli Şeker Fabrikasının satışı söz konusu. Asla müsaade etmeyeceğiz. Ereğli Şeker Fabrikasını, Ereğli Sümerbank Bez Fabrikası gibi sattırmayacağız” dedi.

“HÜSEYİN ABİLERİ YOKSA YAŞAR ABİLERİ VAR”

İttifak adı altında Ereğli’de MHP’nin adayı Hüseyin Oprukçu’nun saf dışı bırakıldığına dikkat çeken Yaman, “ MHP’nin adayı Sayın Oprukçu saf dışı bırakıldı. MHP tabanı tepkili.  Milliyetçi Hareket Partisini ittifak adı altında düşürdükleri duruma bakın. Halkımız bu tepeden atamalardan bıktı. Bırakın herkes demokratik bir şekilde yarışsın. Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Hepiniz benim kardeşim, dostum, yol arkadaşımsınız. Hepsinin Hüseyin abileri yoksa Yaşar abileri var. Ben bu şehre hepinizle gövdemi koymaya hazırım” dedi.

20 Oca 2019 - 13:24 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat