Reklamı Kapat

Murat Çiçek: MHP ilçelerde önde gözüküyor

Murat Çiçek: MHP ilçelerde önde gözüküyor

2019 Yerel Seçimleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan MHP konya İl Başkanı Murat Çiçek; “İlçelerde önde görünüyoruz Ereğli’de de vatandaşlarımız Oprukçu diyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR SÜRPRİZ OLMAYACAK

MHP'nin Konya Büyükşehir Belediyesini almasının bile sürpriz olmayacağını söyleyen MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek, "Beyşehir, Akşehir, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Kadınhanı, Seydişehir ve Çumra başta olmak üzere bir çok ilçede MHP önde görünüyor" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Konya'da belirleyecekleri aday profili ve yürütecekleri seçim çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi.

Başkan Çiçek, aday adaylığı başvuru sürecinin 15 Kasım'da başladığını ve Konya'da bu anlamda yoğunluk yaşandığını aktardı. 15 Temmuz ve sonrasında gerek MHP'ye gerekse MHP lideri Devlet Bahçeli'ye büyük bir teveccüh duyulduğunu kaydeden Çiçek, "2014 yılında Büyükşehir Yasasını hep eleştirdik. Konya'da bu yasa ile birlikte hizmet anlamında ciddi sıkıntılar yaşandı. Konya'nın bir çok sıkıntısı var. Bu noktada MHP, kamuoyunda bir alternatif olarak görülüyor. Sahada seçmen 'İyi adaylar ile karşımıza çıkın, oyumuz size' diyor. Teşkilat olarak büyük bir vebal altındayız" dedi.

HER İLÇEDE EN AZ 8-10 ADAYIMIZ VAR

Yerel seçim çalışmasını 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra başlattıklarını ifade eden Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerelde ittifak konusu da çok konuşuldu. Bu noktada AK Parti ve MHP arasında görüşmeler oldu.

Görüşmeler devam ederken, liderimiz 'Her ihtimale karşı siz çalışmanızı yapın' talimatı verdi bizlere. Zaten sahadaydık. Özellikle taşrada bir aday adaylığı yoğunluğumuz var. Neredeyse her ilçede 8-10 adayımız var. Merkez ilçeler ve büyükşehir için de durum aynı. Bu da bizi şevklendiriyor. Geçtiğimiz ay ilçe başkanları toplantımızı gerçekleştirdik. İlçe başkanlarımız ile bire bir görüştük. Sonuçta bizim adaylarımızın bazı özelliklere sahip olması gerekir.

Toplumda kabul görmüş ve temsil kabiliyeti yüksek isimler olunmalı. Konya ve bölgenin sorunlarını iyi bilmeli. Bu sorunların çözümü noktasında da adayların projelerinin olması gerekir. Seçmene güven verecek ve en önemlisi de vatandaşın içinde olacak profil arıyoruz. Adaylarımız ulaşılmaz olmamalı. Adaylarımızda vatan ve millet sevdası olacak. Milletimizin çıkarlarını ön planda tutacak. Ayrıca illa ülkücü camianın içerisinden birisini aday göstereceğiz diye bir şey de yok. Saydığımız özelliklere sahip olan herkese kapımız açık. Geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan biri belediyenin kapısını kırmıştı. Vatandaşa kapısı hep açıktı. Adayların böyle anlayışta olması gerekir."

CEKETİNİ ASAN SEÇİMİ KAZANAMAYACAK

Ereğli'de adaylarını açıkladıklarını hatırlatan Başkan Çiçek, "Ereğli'de Hüseyin Oprukçu beyi aday gösterdik" şeklinde konuştu. İlçelerin büyük kısmında çalışmalarının sona geldiğini söyleyen Çiçek,  önümüzdeki günlerde netleşen isimlerin de kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

"Kamuoyunun bizden beklentisi yüksek. İyi ölçeceğiz, biçeceğiz ve adaylarımızı ona göre belirleyeceğiz" diyen Çiçek, şunları kaydetti: "15 Aralık'a kadar inşallah Büyükşehir Belediyesi de dahil inşallah bütün adaylarımızı açıklayacağız. Hedefimiz, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; 31 ilçenin alayını almaktır. Bunu sözde değil, samimi olarak söylüyorum. Sahada böyle bir hava var. 'Ben ceketimi asarım, seçim kazanırım' düşüncesi geride kaldı. Konyalı seçmen artık her şeyin farkında. 24 Haziran seçimlerinde partilere olumlu veya olumsuz mesajlar verilmiştir. Çatışma ortamına da müsaade etmeyeceğiz. Cumhur ittifakı ne olursa olsun devam ediyor. Algı operasyonlarına karşı da temkinliyiz."

TAHİR AKYÜREK ÜZERİNDEN ALGI YAPILDI

“2014 yerel seçimlerinde MHP olarak 3 belediyeyi aldık. 8 belediyeyi de kıl payı ile kaçırdık. Beyşehir, Akşehir, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Kadınhanı, Seydişehir ve Çumra'da ayrıca çok iddialıyız" diyen Başkan Çiçek, "Bu ilçelerde MHP önde. Büyük ilçelerin çoğunda yapılan anketlerde MHP'nin önde olduğunu görmek iştahımızı kabartıyor.

Büyükşehir Belediyesini almak bile bizim için sürpriz olmayacak. MHP, 'Önce ülkem' diye hareket ediyor. Konya'daki oy potansiyelimizi yükselttik. Buna gerekçe olarak Tahir Akyürek'in AK Parti'den tüm tepkilere rağmen aday olmasını gösterenler oldu. Biz, sahada böyle bir söylem ile karşılaşmadık. 'MHP'ye bir vefa borcumuz var' diyerek vatandaş bizlere oy verdi. Sahaya göre daha yüksek bir oy bekliyorduk. Tahir beyin algı olarak kullanıldığını düşünüyorum. Kendisi 15 yıl şehre hizmet etmiş değerli bir başkanımızdır" şeklinde konuştu.

RECEP KONUK'A TEKLİFİMİZ OLMADI

"Recep Konuk MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı gösterilecek" iddiaları ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren Çiçek, konuşmasını şöyle noktaladı: "MHP 50 yıllık siyasi bir partidir ve kurumsal bir yapısı vardır. Recep bey de değerli bir insandır.

Genel Merkezimizin veya İl Başkanlığımızın kendisine ilettiği bir talep söz konusu değildir. Kendisinden de bu konu ile ilgili bir talep gelmemiştir.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kalaycı bey ne partimizin ne de Recep beyin bu konuda bir talebinin olmadığını da açıkça ifade etmiştir. MHP'nin kapısı herkese açıktır. Kamuoyunda MHP teklif ediyor, Recep bey kabul etmiyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor."

20 Kas 2018 - 00:46 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat