Reklamı Kapat

Tatlıdil: Halil Etyemez’in Vekilliği Ereğli’nin Talihsizliğidir!

Tatlıdil: Halil Etyemez’in Vekilliği Ereğli’nin Talihsizliğidir!

Ereğlililerin yakından takip ettiği Gazeteci Yazar Özcan Saraç ve Umut Yaygır’ın birlikte sunduğu Siyaset Arenası programına konuk olan CHP Belediye Başkan Adayı Bülent Ecevit Tatlıdil gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programda Özcan Saraç ve Umut Yaygır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Tatlıdil, önceki gün bir televizyon programına konuk olarak açıklamalarda bulununan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in, “Ereğli’yi Konya’dan ayırıp Niğde’ye bağlamak vizyonsuzluktur” söylemlerine son noktayı koydu. Programda konuşan Tatlıdil, “Onların vizyonu Ereğli’yi il yapmak değil. Ereğli ile ilgili olarak onların kaygıları, endişeleri, tasaları da yok. Öncelikle biz Ereğli’nin il olmasını istiyoruz. CHP’nin 142 Milletvekili ile o kanun teklifini tekrar vereceğiz. Eğer Ereğli’yi birazcık seviyorsa, Ereğli ile ilgili hayalleri varsa Ereğli ile ilgili gelecek ve umut için düşünceleri varsa Ereğli Milletvekiliyim diyen Halil Etyemez’de imza atar. AK Parti’de destek verir Ereğli il olur. Ama dediğim gibi onların Ereğli’nin il olması gibi bir vizyonları yok” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’i kast ederek “Onların Ereğli ile ilgili projeleri yok” diyen Tatlıdil sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların Ereğli’nin geleceği ile ilgili projeleri yok. Onlar Ereğli’nin Konya’ya mahkum şekilde yaşamasını istiyorlar. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Bunu reddediyoruz. Ve Ereğli’nin il olması için kanun teklifini tekrar vereceğiz. Ereğli’nin il olması için son 6 yılda 2 kanun teklifi vermişiz. Kabul edilirse Halil Etyemez’de imza verir, partisi de desteklerse Ereğli il olur, oda Ereğli ilinin Milletvekili olur.  Eğer olmaz ise bizde Niğde’ye bağlanmak için çalışacağız. Peki neden Niğde? Çünkü Konya Kalkınmada Öncelikli bölge değil. Konya’ya bağlı kalmanın Ereğli’ye bir faydası yok” dedi.

Sizin Vizyonunuz Cezaevi Yapmak Mı?

Halil Etyemez’in kendilerine vizyonsuz diyerek eleştirmesine yanıt veren Tatlıdil, “Sayın Halil Etyemez’in vizyonu Organize Sanayinin genişleme alanına cezaevi yapmak mı? 37 Milyonluk bir yatırım Ereğli’ye cezaevi olarak mı yapılmalıydı? Bu hağishane yapılırken kendisinin haberi yoksa Ereğli Milletvekiliyim, Konya Milletvekiliyim diyor kendileri. Haberi yoksa oda onun kendi ayıbı. Sayın Etyemez 2008’de Bakan Yardımcısı oldu. Sonrasında ise Milletvekili. Peki, Ereğli’Nin kaç çocuğunu işe aldırdı? Ereğli’nin hangi bürokrat, memur olan çocuğunu önemli görevlere getirtti? Halil Etyemez beyin vizyonu bu mu?

Herkes Kendi Vizyonuna Baksın

Özkan Özgüven’in neden aday gösterilmediği konusuna da değinen Tatlıdil, “ Mesela  Sayın Etyemez Özkan bey yerine Adem beyi aday yaptırdı. Özkan beyin bir açığımı var? Neden onu tekrar aday yaptırmadı. Varsa bir açığı söylesin bilelim. Halil Beyin vizyonu bu mu? Mesela bir Türkmen kavşağı. Koyun sürüsünün bile zorlukla geçeceği bir kavşak yaptırmak mı Halil Etyemez beyin vizyonu? Şimdi burada yaya geçişi nasıl sağlanacak? Yaya geçidi de aynı yerde olacak ise o halde kamyonlar oradan geçerken bir birine sürtünerek, çıngı çıkararak geçer. Orada çok büyük kazalar olur. Şimdi Vizyon diyorlar. Önce herkes kendi vizyonuna bakacak. Benim viyonun ne diye önce aynaya bakacak. Aynada yansımasını görecek, sonra vizyondan bahsedecek” dedi.

Halil Etyemez’in vekilliği Ereğli için talihsizliktir

Tatlıdil, “ Biz Ereğli için en iyilerini düşünüyoruz. Çünkü Ereğli en iyilerini hak ediyor. Maalesef son dönemlerde talihsizlik yaşıyoruz. Halil Etyemez’in vekilliği Ereğli için bir talihsizliktir. Bunu buradan söylüyorum. Cezaevi konusunda Sayın Vekil bir haberi yoktu diyor, bir Karapınarlı hemşehrilerim neden Karapınar’a yaptırmıyorsun diye beni eleştiriyorlar diyor. Yani sayın vekil kendisi ile çelişiyor. Karapınarlılar istedi ve bu konuda sizi eleştirdiler ise demek oluyor ki sizin bu projeden haberiniz var idi. Ereğli’ye bu cezaevi yakışmadı Ereğli bacası tüten fabrika istiyor. Üreticiye katma değer sağlayacak fabrikalar istiyor” dedi.

14 Mar 2019 - 13:25 - Siyaset --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat