Reklamı Kapat

Meşhur Sinandı üzümü yeniden canlanacak

Meşhur Sinandı üzümü yeniden canlanacak

Bölgenin en tanınmış ürünlerinden olan meşhur Sinandı üzümü yeniden eski günlerine dönecek.

Halkapınar’ın Büyükdoğan Mahallesi’nde (Sinandı) üretilen, lezzeti ve kalitesi ile tanınan Sinandı üzümü her geçen yıl önemini ve rekoltesini kaybediyordu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sulama ekipmanı ve araç desteği ile Sinandı üzümü eski günlerine kavuşacak.

Güzel haberi AK Parti Halkapınar İlçe Başkanı Fatih Köşger duyurdu.

Başkan Köşger, “Sulama sorunları nedeni ile yeterince üretilemeyen Sinandı Üzümü için Konya Büyükşehir Belediyesi destek verecek ve üretimi bitmek üzere olan Sinandı üzümü yeniden eski üretim seviyesine çıkartılacak” dedi.

Sinandı Mahallesi Muhtarı ve AK Parti Mahalle Başkanının girişimleri neticesinde bölgenin sorunu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ulaştırıldı. Başkan Altay, Sinandı üzümü için destek vereceğini ifade etti.

Konuyu sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Halkapınar İlçe Başkanı Fatih Köşger; “Bölgemizde tadı ve pekmeziyle meşhur olan Sinandı üzümü, üretim anlamında bitmek üzereyken, Büyükdoğan Mahalle Muhtarı ve Mahalle Başkanımızın talepleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ın destekleri ile yeniden eski üretim seviyesine çıkarma çalışmalarımız sürüyor” dedi.

09 Oca 2021 - 00:23 - Tarım --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat