Reklamı Kapat

Dünyanın İlk Asansör Sistemi Karacadağ'da Kullanılmış

Dünyanın İlk Asansör Sistemi Karacadağ'da Kullanılmış

Dünyanın İlk Asansör Sistemi Karacadağ'da Kullanılmış
Dünyanın İlk Asansör Sistemi Karacadağ'da Kullanılmış
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Dünya tarihinde ilk asansör sisteminin Karacadağ bölgesinde yapıldığını biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız dünyanın ilk asansörü bu bölgede yapıldı.

İnsanoğlu yaşam boyunca her zaman yeniliklere ve gelişmelere kapı aralarken dünyanın ilk asansör sisteminin bölgemizde inşa edildiğini biliyor muydunuz? Evet, dünyanın ilk asansörü bu bölgede kuruldu.

Roma Döneminde, dünyanın ilk asansör sisteminin Karapınar’ın Oymalı Köyünde kurulduğu ve Karacadağ bölgesinde kullanıldığı tespit edildi.

Karapınar'ın oymalı Köyü'nde bulunan ve 1990'lı yılların sonuna doğru keşfedilen Karacadağ Yeraltı şehri, Arap Akınlarından korunmak isteyen Roma halkı tarafından inşa edilen bir yeraltı mağarası grubu olarak ortaya çıkarıldı.

11 adet odalar grubundan oluşan Karacadağ Yeraltı Şehri, henüz turizme açılmasa da, bir özelliği daha bünyesinde barındırıyor.

Üç Katlı olarak inşa edilen Yeraltı Şehri, odaları birbirine bağlayan bağlantı tünellerinin yanısıra, katları birbirine bağlayan dikey tünelleri de barındırıyor. Kullanıldığı dönemde, katlar arasında bağlantıyı sağlamak için, makaralı sistem kurularak, dünyanın ilk asansör sisteminin temelinin o dönemde atıldığı biliniyor. Ancak, sistemden günümüze kalan herhangi bir parça ya da yapı bulunmuyor.

Yer altı şehri olarak inşa edilen bölge ise adeta kaderine terk edilmiş halde kıymetini bilecekleri bekliyor.

24 Ağu 2020 - 22:56 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat