Reklamı Kapat

Şiddetli depremin ilk görüntüler: Vatandaşlar sokağa döküldü

Şiddetli depremin ilk görüntüler: Vatandaşlar sokağa döküldü

Video için play'e tıklayın

Son dakika haberi: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20:55'te 6,8 büyüklüğünde ve 21:08'te 544 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Vatandaşlar sokağa döküldü.

Şiddetli deprem Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Şanlıurfa ve Mardin'de de hissedildi. Depremin ardından açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

KANDİLLİ 6,8 OLARAK AÇIKLADI

Son depremin ardından Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,8 olarak belirledi. Deprem yerin 6,75 km derinliğinde meydana geldi.

DEPREMİN İLK GÖRÜNTÜLER: VATANDAŞLAR SOKAKTA

Pek çok il ve ilçede de hissedilen deprem binalarda ağır hasarlara yol açtı.

Depremin ilk görüntüleri Malatya’dan elimize ulaştı. Elazığ ve Malatya’da vatandaşlar sokağa döküldü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: YIKILAN BİNALAR VE YARALILAR VAR

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı. Bakan Soylu ise depremle ilgili, "Elazığ Sivrice ve Maden bölgeleriyle irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görevleri başındalar. Sivrice'de 4-5 yıkık bina var. Can kaybı bilgisi henüz gelmedi. Yaralanmaların olduğu bilgisini aldık. Malatya Pötürge'de bir kaç binanın yıkıldığı bilgileri geldi. Hiçbir kurumumuza şu anda hiçbir ölüm bilgisi gelmedi." açıklamasında bulundu.

AFAD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

24 Oca 2020 - 21:55 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 427.617 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat