Reklamı Kapat

Yeni Zelanda'da yaralanan Türklerin isimleri açıklandı

Yeni Zelanda'da yaralanan Türklerin isimleri açıklandı

Yeni Zelanda'daki katliamda yaralı Türklerin de olduğu açıklanmıştı? Yaralı Türkler kimler? Sağlık durumları nasıl? Başkan Erdoğan yaralanan Türklerin isimlerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki saldırıda 2 Türk vatandaşının yaralandığını açıkladı. Türklerin hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıda 3 Türk'ün yaralandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu, Avrypa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu Yeni Zelanda'daki saldırıda 2 Türk vatandaşının yaralandığını açıkladı. Türklerin hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok" dedi.

AP'nin Türkiye raporuna sert çıkan Çavuşoğlu, "AP'nin sağduyulu bir karar aldığını söylememiz mümkün değil ama ilk defa kabul edilemez rapor aleyhinde oy verenlerin sayısının arttığını görmek de, AP'de de sağduyulu siyasetçi sayısının arttığının göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Mogherini ise, "Aday ülke ve önemli bir ortak olan Türkiye ile ilişkilerimizin önemini teyit ediyoruz. Türkiye-AB işbirliği sadece mülteciler için değil Suriye'de siyasi çözüm için de önemli" ifadelerini kullandı.

16 Mar 2019 - 00:15 - Gündem --- Okunma

Son bir ayda ereglihaberleri.com sitesinde 440.695 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ereğli Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ereğli Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ereğli Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ereğli Haberleri değil haberi geçen ajanstır.


Reklamı Kapat